DLS hybride elektrische terminaltrekker

DLS hybride elektrische terminaltrekker

Schoner werken met hetzelfde materieel, zonder aanpassen van de (laad)infrastructuur

Bij DLS vinden we het belangrijk om bij te dragen aan een gezonde en duurzame wereld. Met onze green mobility producten bieden we mobiliteitsoplossingen voor betere omstandigheden voor mens, klimaat en milieu. Zo hebben we een terminaltrekker voorzien van een retrofit hybride Effenco-systeem. De hybride elektrische terminaltrekker is als demovoertuig beschikbaar, zodat bedrijven het systeem zelf kunnen ervaren en uitproberen.

Schoner werken met hetzelfde materieel
Het modulaire Effenco hybride elektrische systeem bestaat uit 3 componenten: een elektromotor (starter-generator), ultracapacitor en elektrische PTO (ePTO). Het systeem schakelt de verbrandingsmotor uit bij stilstand en is daarom bijzonder geschikt voor voertuigen die veel stoppen en stilstaan, zoals vuilniswagens en terminaltrekkers. De ultracapacitor en elektromotor zorgen voor de energievoorziening wanneer het voertuig stilstaat en leveren energie aan de voertuiguitrusting en de cabine- en chassisaccessoires, inclusief het airconditioningsysteem. Het voertuig kan dezelfde hoeveelheid werk uitvoeren, maar stoot minder emissies (CO2, NOx en roet) uit en verbruikt minder brandstof. Zo wordt schoner gewerkt met hetzelfde materieel, zonder aanpassingen van de (laad)infrastructuur en tegen relatief lage investering. Wanneer de rem wordt losgelaten zorgt de starter-generator voor het herstarten van de verbrandingsmotor en kan het voertuig zijn weg vervolgen.

Voordelen
Het Effenco hybride elektrische systeem vermindert het aantal draaiuren van de verbrandingsmotor met 40-50%. Dit leidt tot een reductie van brandstofverbruik en uitstoot van emissies (CO2, NOX en roet) van 20-35%. Daarnaast resulteert dit in lagere onderhoudskosten door minder slijtage van de motor en verlengt het de levensuur van de motor.

Het systeem werkt parallel aan het bestaande aandrijfsysteem van een voertuig. Hierdoor wordt het risico op stilstand geëlimineerd: bij een eventuele storing van het Effenco-systeem wordt de voertuigfunctionaliteit overgenomen door het traditionele aandrijfsysteem.

Gebruik van het Effenco-systeem vereist geen laadinfrastructuur, omdat de ultracapacitor tijdens het rijden binnen een paar minuten wordt opgeladen. Het systeem kan worden toegepast op nieuwe en bestaande voertuigen en is geschikt voor motoren die draaien op diesel, CNG, of biobrandstoffen.

Eerste stap naar volledige elektrificatie
De Effenco hybride elektrische oplossing is de eerste stap naar complete elektrificatie van uw wagenpark. Naast het hybride elektrische systeem biedt Effenco ook een 100% elektrisch systeem aan. Door vervanging en uitbreiding van enkele componenten van de hybride elektrische oplossing kan het systeem omgebouwd worden tot een volledig elektrisch aandrijfsysteem. Zo kunt u stapsgewijs uw laadinfrastructuur aanleggen of uitbreiden en uw wagenpark volledig elektrificeren.

Praktijktesten
Op maandag 1 november is de DLS hybride elektrische terminaltrekker vertrokken naar een klant. De klant zal de demotrekker gaan gebruiken om te zien en ervaren hoe deze werkt.

Bent u ook benieuwd hoe dit werkt en wilt u de trekker zelf uitproberen? Vanaf 20 december is de trekker weer beschikbaar om te testen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Nieuws

Overzicht

Contacteer Ons

Neem contact met ons op! We komen snel bij u terug!

  Ja, ik wil graag nieuws van DLS ontvangen. Ik ga ermee akkoord dat mijn persoonlijke gegevens worden opgeslagen en gebruikt voor de distributie van de DLS nieuwsbrief en informatie aanbiedingen van DLS.

  Chat with us
  Chat with us
  Questions, doubts, issues? We're here to help you!
  Verbinden...
  Geen van onze operators is momenteel beschikbaar. Probeer het later opnieuw. U kunt hier ook uw naam, e-mailadres en vraag invullen, en we nemen snel contact met u op!
  Our operators are busy. Please try again later
  :
  :
  :
  Have you got question? Write to us!
  :
  :
  This chat session has ended
  Was dit gesprek nuttig? Beoordeel deze chat sessie
  Goed Slecht