Bus Challenge

Bus Challenge

Drive to the Future

Het Bus Challenge project draait om het verduurzamen van een oude dubbeldekker bus zodat deze nog vele jaren mee kan. Het project daagt studenten uit om de bestaande diesel motor en aandrijfsysteem van de bus te vervangen door een zero emission elektrisch aandrijfsysteem.

Naast het doel van verduurzamen van de bus is een tweede doelstelling om studenten van middelbaar- en technisch beroepsonderwijs enthousiast te maken voor de mogelijkheden in de automotive markt.

Mbo- en hbo-studenten gaan na de zomer in meerdere projectteams samenwerken aan de realisatie van het project. De studenten gaan werken aan het uitbouwen van de huidige verbrandingsmotor om de bus uiteindelijk te kunnen elektrificeren. Hiervoor moeten de studenten ook hun NEN9140 certificering (veilig werken aan elektrische voertuigen) halen.

Het project is een samenwerking van verschillende partijen. Recruit a Student is eigenaar van de bus en opdrachtgever. De Uitvindfabriek is de opdrachtnemer en is eindverantwoordelijk voor de realisatie van het project. De onderwijsinstellingen Curio en Avans Hogeschool stellen de studententeams samen die gaan werken aan het project. DLS en Bluekens Truck en Bus zijn bij het project betrokken als kennispartners. Zij voorzien de studenten van technische en praktische coaching vanuit hun expertise met betrekking tot zero emission aandrijfsystemen en -voertuigen. Bluekens is het aanspreekpunt voor de uitvoeringswerkzaamheden en DLS biedt de studenten hulp in het ontwerptraject en het traject van werkvoorbereiding en materiaalselectie.

Niets gevonden.

Uitgelichte Projecten

Voorbeelden van ons werk
Niets gevonden.

Contacteer Ons

Neem contact met ons op! We komen snel bij u terug!

  Ja, ik wil graag nieuws van DLS ontvangen. Ik ga ermee akkoord dat mijn persoonlijke gegevens worden opgeslagen en gebruikt voor de distributie van de DLS nieuwsbrief en informatie aanbiedingen van DLS.

  Chat with us
  Chat with us
  Questions, doubts, issues? We're here to help you!
  Verbinden...
  Geen van onze operators is momenteel beschikbaar. Probeer het later opnieuw. U kunt hier ook uw naam, e-mailadres en vraag invullen, en we nemen snel contact met u op!
  Our operators are busy. Please try again later
  :
  :
  :
  Have you got question? Write to us!
  :
  :
  This chat session has ended
  Was dit gesprek nuttig? Beoordeel deze chat sessie
  Goed Slecht