Geschiedenis

Geschiedenis

DLS Door de jaren heen

DLS heeft meer dan 50 jaar ervaring in de verkoop, engineering en onderhoud Allison transmissies en complete Drive Line Systemen. In de loop der jaren hebben we grote vrachtwagenfabrikanten zoals Terberg, Fresia, Mol, VDL, Ginaf, DAF, Volvo, Iveco, Scania en Mercedes toegevoegd aan onze groeiende klantenkring. Wij leveren nieuwe en gereviseerde/remanufactured Allison transmissies met alleen 100% originele Allison onderdelen en een volledige garantie (reTran ™). Sinds 1967 voeren we Allison producten en we hebben ondertussen meer dan 50 jaar ervaring.

DLS Chronologie

Onze geschiedenis begon in de jaren zestig en beginjaren zeventig. Roodenburg BV in Dordrecht was Distributor (verdeler) voor Detroit Diesel motoren en Baan Hofman Diesels was Distributor voor Allison automatische transmissies. Beide merken waren vertegenwoordigd in het Amerikaanse bedrijf Detroit Diesel Allison dat een onderdeel was van de industriereus General Motors.

Beide bedrijven waren in principe concurrenten daar beide zowel Detroit Diesel motoren als Allison transmissies leverden en onderhielden. Later in de jaren zeventig werd Baan Hofman Diesel leidinggevend in de verkoop en onderhoud van Allison producten in binnen- en buitenland. In die tijd werd de Allison automatische transmissie veel gebruikt bij stads- en streekbussen door het hele land. Hierdoor bloeide de service afdeling voor Allison transmissies als nooit te voren. De bedrijfszekerheid van de transmissie kwam echter negatief naar voren en leidde al snel tot een uitfasering van het Allison product in het openbaar vervoer. De gehele bedrijfsvoering van Baan Hofman Diesels kwam mede hierdoor onder druk te staan en leidden uiteindelijk in 1990 tot de overname van BH Diesels door Roodenburg BV.

In de jaren negentig groeide het aandeel Allison weer mede door de filosofie van Allison Transmission die ons eerst bij Floor Trucks & Trailers introduceerde en vervolgens de account Terberg Benschop aan Roodenburg delegeerde. Eind jaren tachtig werd Detroit Diesel zelfstandig maar bleef Allison Transmission onder de GM vlag opereren. Doordat in de jaren negentig Terberg Benschop zich ontwikkelde als grote producent van haventrekkers zoals Yard Tractors en Terminal Tractors kon Roodenburg BV zich bewijzen als leverancier en partner op het gebied van Allison transmissie. Een belangrijke factor was ook de ontwikkeling van de computer gestuurde Allison World Transmission die zich bewees als een technisch geavanceerde maar ook uiterst bedrijfszekere automatische transmissie.

De ontwikkelingen gingen zo snel dat medio 1997 besloten werd om Drive Line Systems op te richten die zich specifiek met Allison transmissies ging bezig houden. Een mijlpaal is het leveren van de aandrijflijn van 35 E-One Crashtenders voor Schiphol en de luchtmacht. Een uitvloeisel hiervan was dat Cushman Power Dividers ook tot ons leveringsgamma gingen behoren Vandaag de dag houdt DLS zich niet alleen bezig met Allison transmissies maar is ook een belangrijke speler op de Power Take Off markt geworden door ook officieel Distributor voor Parker Chelsea te worden. Medio 2018 is Drive Line Systems een gevestigde naam op het gebied van aandrijftechniek in binnen- en buitenland. Deze naam is gevestigd op een de lange ervaring en kennis die het bedrijf door de tijd heen heeft opgebouwd.

Over Ons

Alles Over DLS

Contacteer Ons

Neem contact met ons op! We komen snel bij u terug!

  Ja, ik wil graag nieuws van DLS ontvangen. Ik ga ermee akkoord dat mijn persoonlijke gegevens worden opgeslagen en gebruikt voor de distributie van de DLS nieuwsbrief en informatie aanbiedingen van DLS.

  Chat with us
  Chat with us
  Questions, doubts, issues? We're here to help you!
  Verbinden...
  Geen van onze operators is momenteel beschikbaar. Probeer het later opnieuw. U kunt hier ook uw naam, e-mailadres en vraag invullen, en we nemen snel contact met u op!
  Our operators are busy. Please try again later
  :
  :
  :
  Have you got question? Write to us!
  :
  :
  This chat session has ended
  Was dit gesprek nuttig? Beoordeel deze chat sessie
  Goed Slecht