Verduurzaming bij Jelle Bijlsma

Verduurzaming bij Jelle Bijlsma

SCR-T uitlaatgasnabehandelingssystemen voor Terragator rupsdumpers

Jelle Bijlsma BV is al meer dan 60 jaar actief in de grond-, weg- en waterbouwsector (GWW) en voert daarnaast werkzaamheden uit in groenonderhoud, sloopwerken en recycling, en transport. Al deze werkzaamheden worden door het bedrijf uitgevoerd volgens de hoogste trede op de CO2-prestatieladder (niveau 5).
Jelle Bijlsma is al bijna 10 jaar gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder, wat betekent dat het bedrijf zich inzet voor energiebesparing en het verminderen van de CO2-uitstoot. Daarnaast streeft het bedrijf ook op andere vlakken naar verduurzaming.

In het kader van verdere verduurzaming heeft Jelle Bijlsma er voor gekozen om vier van hun Terragator rupsdumpers te voorzien van emissietechnologie om de uitstoot van roet en stikstof terug te dringen. De machines uit 2010 zijn uitgerust met Stage II dieselmotoren, die door DLS zijn voorzien van SCR-T uitlaatgasnabehandelingssystemen van HJS Emission Technology.

Deze SCR-T-systemen bestaan uit een roetfilter (DPF) en stikstofkatalysator (SCR). Hiermee wordt meer dan 99% van de roetdeeltjes en 95% van de stikstof (NOX) uit de uitlaatgassen van de rupsdumpers gefilterd. Door deze filtering is de uitstoot van de machines nu gelijk aan Stage V. Met deze retrofitoplossing wordt door levensduurverlenging van de Terragators ook bespaard op de aanschaf van nieuwe machines.

Met hun specifieke eigenschappen worden de Terragators vaak ingezet voor natuurherstelwerkzaamheden. De speciale rupsbanden zorgen voor lage bodemdruk en soepel draaien zonder de bodem te beschadigen. Met deze emissie-upgrade zijn de machines nog beter voor de natuur.

Lees hier meer over emissietechnologie.

Uitgelichte Projecten

Voorbeelden van ons werk
Niets gevonden.

Contacteer Ons

Neem contact met ons op! We komen snel bij u terug!

  Ja, ik wil graag nieuws van DLS ontvangen. Ik ga ermee akkoord dat mijn persoonlijke gegevens worden opgeslagen en gebruikt voor de distributie van de DLS nieuwsbrief en informatie aanbiedingen van DLS.

  Chat with us
  Chat with us
  Questions, doubts, issues? We're here to help you!
  Verbinden...
  Geen van onze operators is momenteel beschikbaar. Probeer het later opnieuw. U kunt hier ook uw naam, e-mailadres en vraag invullen, en we nemen snel contact met u op!
  Our operators are busy. Please try again later
  :
  :
  :
  Have you got question? Write to us!
  :
  :
  This chat session has ended
  Was dit gesprek nuttig? Beoordeel deze chat sessie
  Goed Slecht