Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Voor een duurzame wereld

DLS hecht veel waarde aan een duurzame, gezonde en ethisch- en maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering en neemt verantwoordelijkheid voor de effecten van haar bedrijfsactiviteiten op mens, milieu en maatschappij.

Mens

De veiligheid en tevredenheid van onze medewerkers zijn erg belangrijk. Hiermee voorkomen we bedrijfsongevallen en vinden, binden en boeien we onze mensen. En dat resulteert in een miniem verloop en laag ziekteverzuimpercentage (<2%). We hebben een open en informele bedrijfscultuur met aandacht voor de medewerkers en plezier in ons werk. We bieden medewerkers doorgroeimogelijkheden en volop mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en cursussen.
Voor de veiligheid van medewerkers is een vertrouwenspersoon aangesteld. Daarnaast beschikt DLS over een volledige risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) om risico’s voor alle medewerkers te minimaliseren. Ook voldoen we aan de strenge standaarden van onze Amerikaanse leveranciers.
DLS wil samenwerken met leveranciers met een morele en ethische benadering en in het bijzonder met leveranciers die eerlijk en sociaal handelen en de internationale normen met betrekking tot de fundamentele rechten van de mens, de rechten van kinderen en de arbeidsomstandigheden naleven. Om dit te borgen laten we onze leveranciers de “DLS Code of Conduct Suppliers” tekenen, waarmee we controleren of onze leveranciers voldoen aan de ethiek die wij voorstaan op het gebied van kinderarbeid, arbeidsomstandigheden en mensenrechten.

Milieu

Met onze green mobility oplossingen richten we ons op het verduurzamen van aandrijfsystemen. Deze oplossingen verminderen emissies, of zorgen ervoor dat er helemaal geen vervuilende stoffen worden uitgestoten.

Daarnaast doen we ons best om onze eigen ecologische voetafdruk te verkleinen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Afvalscheiding en recycling;
 • Hergebruik van verpakkingsmateriaal;
 • Het gebruik van herbruikbare bekers;
 • LED verlichting en slimme aansturing van de verlichting door middel van bewegingssensoren;
 • Vervangen van bedrijfswagens door elektrische voertuigen: momenteel is 20% van ons bedrijfswagenpark elektrisch.

Maatschappij

Met onze bedrijfsactiviteiten proberen we een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Zo zijn we als erkend leerbedrijf aangesloten bij Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Hiermee bieden we studenten de mogelijkheid om werkervaring op te doen door middel van een stage of leerbaan. Daarnaast werken we samen met verschillende sociale ondernemers/werkplaatsen, scholen en opleidingsinstituten.

Wilt u meer weten? Klik hier om ons volledige strategisch beleid met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen te downloaden.

Over Ons

Alles Over DLS

Contacteer Ons

Neem contact met ons op! We komen snel bij u terug!

  Ja, ik wil graag nieuws van DLS ontvangen. Ik ga ermee akkoord dat mijn persoonlijke gegevens worden opgeslagen en gebruikt voor de distributie van de DLS nieuwsbrief en informatie aanbiedingen van DLS.

  Chat with us
  Chat with us
  Questions, doubts, issues? We're here to help you!
  Verbinden...
  Geen van onze operators is momenteel beschikbaar. Probeer het later opnieuw. U kunt hier ook uw naam, e-mailadres en vraag invullen, en we nemen snel contact met u op!
  Our operators are busy. Please try again later
  :
  :
  :
  Have you got question? Write to us!
  :
  :
  This chat session has ended
  Was dit gesprek nuttig? Beoordeel deze chat sessie
  Goed Slecht