Diagnosestellen in de praktijk

Diagnosestellen in de praktijk

Diesel Büchli aan de slag met Jaltest Diagnostics

In Harderwijk is dé dieselspecialist van het land (en daarbuiten) gevestigd: Diesel Büchli. In de schone en ruime werkplaats voeren technici onderhoud en reparaties uit aan onder andere de brandstofpompen en verstuivers van dieselvoertuigen. Vaker nog zijn de technici op locatie bij de klant aanwezig om de storingen van automotive- of industriële (stationaire) dieselmotoren op te lossen.

Jaltest Diagnostics
Helmer Kloosterziel werkt nu zo’n 2 jaar bij het voertuigdiagnosecentrum van Diesel Büchli. Hij is werkzaam in de buitendienst en is dus meestal onderweg om diagnoses te stellen bij de klanten. Hierbij wordt hij altijd vergezeld door de koffer met Jaltest Diagnostics systeem. De merkonafhankelijke diagnoseapparatuur komt bij zijn werk goed van pas. “Bij klanten zie ik allerlei verschillende soorten en merken motoren voorbij komen. Jaltest maakt het werken dan een stuk makkelijker, omdat we ze allemaal kunnen bedienen.” Met Jaltest kunnen de verschillende merken motoren uitgelezen worden. Er is dus niet voor ieder merk een apart diagnosesysteem nodig. Met Jaltest Diagnostics voorkomt Diesel Büchli dat de technici heel veel apparatuur moeten meenemen onderweg.
Jaltest Diagnostics bevat allerlei verschillende stekkers voor de verschillende soorten aansluitingen van de motoren. “In het Jaltest systeem kan ik opzoeken welke stekker ik nodig heb en de motor zo eenvoudig aansluiten.” Ondanks de ruime hoeveelheid stekkers komt het wel eens voor dat Helmer de juiste stekker niet bij zich heeft. “Dan moet ik aan de slag met de multipin kit.” De Jaltest software heeft instructies en schema’s beschikbaar die laten zien hoe je met de verschillende pinnen de juiste ‘stekker kunt maken’. “Dat is altijd wel een leuke uitdaging: dat je de juiste stekker niet hebt, maar uiteindelijk toch in het systeem komt en je diagnose uit kunt voeren.”

Gebruiksvriendelijke diagnoseapparatuur
Naast Jaltest Diagnostics beschikt Diesel Büchli ook over andere diagnoseapparatuur van de verschillende merken waarvan het bedrijf dealer is. Helmer: “Jaltest vind ik altijd wel duidelijker, vooral omdat het systeem in het Nederlands is.” Ook de gebruiksvriendelijke layout van het Jaltest systeem maakt het makkelijk om mee te werken. “Zeker als je er regelmatig mee werkt kun je alles wat je wilt weten heel makkelijk vinden en hoef je niet naar informatie te zoeken. Je hebt er ook geen cursus voor nodig; je leert echt door het gewoon te doen.”

Emissietechnologie
Naast het diagnosestellen en problemen oplossen van dieselmotoren gebruikt Diesel Büchli Jaltest Diagnostics ook voor diagnoses bij onderhoud of foutmeldingen van emissietechnologie. Helmer: “Bij problemen of storingen van roetfilters gebruik ik Jaltest ook. Dan voer ik bijvoorbeeld een regeneratie uit en als deze dan niet wordt afgemaakt kan ik met Jaltest de temperatuur aflezen en bekijken wat er aan de hand is.” Vaak moet een filter dan gereinigd worden. Vervolgens wordt het gereinigde filter via Jaltest weer aangemeld bij het voertuig, zodat het voertuig ‘weet’ dat het filter weer schoon is.

 

Meer informatie over Jaltest Diagnostics

Uitgelichte Projecten

Voorbeelden van ons werk
Niets gevonden.

Contacteer Ons

Neem contact met ons op! We komen snel bij u terug!

  Ja, ik wil graag nieuws van DLS ontvangen. Ik ga ermee akkoord dat mijn persoonlijke gegevens worden opgeslagen en gebruikt voor de distributie van de DLS nieuwsbrief en informatie aanbiedingen van DLS.

  Chat with us
  Chat with us
  Questions, doubts, issues? We're here to help you!
  Verbinden...
  Geen van onze operators is momenteel beschikbaar. Probeer het later opnieuw. U kunt hier ook uw naam, e-mailadres en vraag invullen, en we nemen snel contact met u op!
  Our operators are busy. Please try again later
  :
  :
  :
  Have you got question? Write to us!
  :
  :
  This chat session has ended
  Was dit gesprek nuttig? Beoordeel deze chat sessie
  Goed Slecht