Ontwikkeling SOFC-systeem voor Green Transport Delta – Waterstof

Ontwikkeling SOFC-systeem voor Green Transport Delta – Waterstof

Voor het project Green Transport Delta – Waterstof worden drie waterstoftechnologieën ontwikkeld: waterstofverbrandingsmotoren, waterstofbrandstofcellen en een volgende generatie technologie voor waterstoftankinfrastructuur. Hiermee wordt een grote bijdrage geleverd aan de verduurzaming van de mobiliteitssector.

Drive Line Systems (DLS) werkt binnen dit project onder andere mee aan de ontwikkeling van een modulair Solid Oxide Fuel Cell (SOFC) brandstofcelsysteem voor mobiele heavy-duty voertuigtoepassingen. Voor de uitvoering van dit project heeft DLS een bestaande elektrische terminal trekker aangeschaft. Deze terminal trekker moet nu geschikt gemaakt worden voor de opbouw en integratie van het SOFC-systeem. Om te voldoen aan de hoge eisen van het SOFC-systeem moet het volledige elektrische aandrijfsysteem een upgrade krijgen.

Inmiddels wordt door DLS hard gewerkt om de elektrische aandrijving aan te passen en voor te bereiden op de plaatsing van het SOFC-systeem. De verwachting is dat dit eind 2023 gereed is. Daarna is de terminal trekker klaar voor het vervolg van het project: de opbouw van het SOFC-systeem.

Verschillende partners in het project zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de innovaties en technologieën waaruit het SOFC-systeem bestaat. DLS zorgt vervolgens voor de opbouw en integratie van deze onderdelen in de terminal trekker (retrofit). De opbouw van het SOFC-systeem zal eind 2023 starten.

Nieuws

Overzicht

Contacteer Ons

Neem contact met ons op! We komen snel bij u terug!

  Ja, ik wil graag nieuws van DLS ontvangen. Ik ga ermee akkoord dat mijn persoonlijke gegevens worden opgeslagen en gebruikt voor de distributie van de DLS nieuwsbrief en informatie aanbiedingen van DLS.

  Chat with us
  Chat with us
  Questions, doubts, issues? We're here to help you!
  Verbinden...
  Geen van onze operators is momenteel beschikbaar. Probeer het later opnieuw. U kunt hier ook uw naam, e-mailadres en vraag invullen, en we nemen snel contact met u op!
  Our operators are busy. Please try again later
  :
  :
  :
  Have you got question? Write to us!
  :
  :
  This chat session has ended
  Was dit gesprek nuttig? Beoordeel deze chat sessie
  Goed Slecht