DLS Bij Preproloog In Eersel

DLS Bij Preproloog In Eersel

Allison Transmission Bij Dakar Rally

DLS Transmission Solutions Bij De Proloog Van Dakar

Drive Line Systems BV (DLS), gespecialiseerd in heavy-duty aandrijfsystemen en exclusief distributeur van Allison Transmission in de Benelux en Turkije, is nauw betrokken bij de Dakar rally. Deze rally staat bekend als één van de zwaarste races ter wereld.

In 2015 zijn we voor de rally in Buenos Aires gestart met het leveren van een volledig automatische Allison transmissie in de Ginaf truck van Wuf van Ginkel. Dankzij de goede prestaties van deze Allison transmissie zijn ondertussen zo’n 7 teams met een geoptimaliseerde heavy-duty transmissie van Allison uitgerust. En ook daarmee is veel rally-succes behaald!

De volledig automatische Allison transmissies, zijn door DLS samen met de ingenieurs van Allison Transmission, voorzien van de speciaal ontwikkelde rally software, waarin allerlei kenmerken en algoritmes zijn verwerkt die onder de extreme condities van Dakar hun meerwaarde ruimschoots hebben bewezen. Door de bewezen onverwoestbare Allison techniek in combinatie met het automatisch schakelen zonder vermogensonderbreking is de performance van de rally wagens enorm verbeterd. Daarnaast kan de chauffeur zich nu volledig concentreren op het terrein en het sturen en zorgt de automatische Allison transmissie ervoor dat te allen tijde vermogen beschikbaar is. Naast vermogen om te accelereren is er nog een tweede voordeel in het gebruik van de Allison transmissie met retarder. Door het gebruik van de retarder worden de reguliere (schijf) remmen minder belast en is er minder warmte ontwikkeling. Hierdoor hebben de banden een langere levensduur en is er minder kans op bandschade.

Het succes van de rally teams die gebruik maken van de Allison transmissies is de afgelopen jaren enorm gegroeid: in 2019 eindigden 3 teams met een door DLS geleverde Allison transmissie in de top 5 (eerste, derde en vierde plaats) en eindigden in totaal 5 teams in de top 10.

Ook in 2020 zullen deze teams met onze oplossingen weer een poging doen om in de top te belanden en niet te stranden. Hierbij wordt de robuuste aandrijfoplossing met de Allison transmissie door de teams als cruciale succesfactor gezien.

Tijdens de Preproloog zal DLS aanwezig zijn om de teams te ondersteunen en zal voor eventueel geïnteresseerden een opengewerkte transmissie te zien zijn. De mensen van DLS vertellen u graag over betrouwbare techniek en slimme oplossingen. Tot ziens bij onze stand.

Niets gevonden.

Nieuws

Overzicht

Contacteer Ons

Neem contact met ons op! We komen snel bij u terug!

  Chat with us
  Chat with us
  Questions, doubts, issues? We're here to help you!
  Verbinden...
  Geen van onze operators is momenteel beschikbaar. Probeer het later opnieuw. U kunt hier ook uw naam, e-mailadres en vraag invullen, en we nemen snel contact met u op!
  Our operators are busy. Please try again later
  :
  :
  :
  Have you got question? Write to us!
  :
  :
  This chat session has ended
  Was dit gesprek nuttig? Beoordeel deze chat sessie
  Goed Slecht