DLS gaat samenwerking aan met STE Solutions

DLS gaat samenwerking aan met STE Solutions

Op woensdag 5 april hebben Drive Line Systems (DLS) en STE Solutions een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de realisatie van een modulair, migreerbaar en toekomstbestendig (MMT) besturingsconcept voor een zero emission testvoertuig.

DLS werkt als partner binnen het Green Transport Delta – Waterstof (GTD-H) project aan de ontwikkeling van een modulair Solid Oxide Fuel Cell (SOFC) systeem voor mobiele heavy-duty voertuigtoepassingen. Hiervoor is een elektrische terminal trekker aangeschaft die geschikt gemaakt moet worden voor de opbouw en integratie van het innovatieve SOFC-systeem.

Voor het realiseren en standaardiseren van het elektrische aandrijfsysteem en de algehele voertuigbesturing en integratie is DLS een strategische samenwerking aangegaan met STE Solutions. Doelstelling van de samenwerking is het standaardiseren van een volledig flexibel en modulair besturingsconcept, dat voldoet aan de hoge eisen van het SOFC-systeem. De gewenste flexibiliteit (modulariteit, migreerbaarheid en uitwisselbaarheid van de software-subroutines) is daarbij voorwaardelijk, omdat de innovatieve ontwikkeling van het mobiele SOFC concept nog dient plaats te vinden en onbekend is wat de processturing en daarbij behorende besturingsconsequenties zullen zijn. Dus “uitvinding” mobiele SOFC en het testvoertuig worden in de tijd gezien parallel aan elkaar ontwikkeld en gebouwd. Hierbij worden de SOFC specificaties gedurende het ontwerptraject on the job opgesteld, getest en gevalideerd en daarna pas definitief worden gemaakt.

DLS gaat zorgdragen voor deze flexibiliteit, zodat het testvoertuig klaar staat als de eerste prototypes van de mobiele SOFC gereed zijn. De engineers van DLS en STE Solutions zullen dan de prototype SOFC inbedrijfstellen in het testvoertuig.

Nieuws

Overzicht

Contacteer Ons

Neem contact met ons op! We komen snel bij u terug!

  Ja, ik wil graag nieuws van DLS ontvangen. Ik ga ermee akkoord dat mijn persoonlijke gegevens worden opgeslagen en gebruikt voor de distributie van de DLS nieuwsbrief en informatie aanbiedingen van DLS.

  Chat with us
  Chat with us
  Questions, doubts, issues? We're here to help you!
  Verbinden...
  Geen van onze operators is momenteel beschikbaar. Probeer het later opnieuw. U kunt hier ook uw naam, e-mailadres en vraag invullen, en we nemen snel contact met u op!
  Our operators are busy. Please try again later
  :
  :
  :
  Have you got question? Write to us!
  :
  :
  This chat session has ended
  Was dit gesprek nuttig? Beoordeel deze chat sessie
  Goed Slecht