Emissieloos in 2030: Mourik en Accenda werken aan tweede graafmachine op waterstof

Emissieloos in 2030: Mourik en Accenda werken aan tweede graafmachine op waterstof

In oktober 2021 introduceerde Mourik Infra hun eerste graafmachine op waterstof. Deze Liebherr graafmachine is in samenwerking met innovatiespecialist Accenda omgebouwd tot een zero emission machine. Het werken met de krachtige waterstofaangedreven graafmachine bevalt Mourik zo goed dat de eerste stappen zijn genomen voor de ombouw van een tweede graafmachine.

Net als bij het eerste ombouwproject zal een nieuwe machine, met traditionele dieselaandrijflijn, worden omgebouwd tot een door waterstof aangedreven graafmachine. Voor de ombouw van de tweede graafmachine werkt Mourik wederom samen met Accenda.

Voor het nieuwe ombouwproject hebben Mourik en Accenda gekozen voor toepassing van de Toyota fuel cell module (TFCM). Walter Deelen, algemeen directeur Mourik Infra: “We hebben gekozen voor de Toyota fuel cell vanwege de hoge efficiency, betrouwbaarheid en netto vermogen in vergelijking met andere merken. Een ander voordeel is dat het een volledig geïntegreerd en compact systeem is.”
De TFCM wordt geleverd door Drive Line Systems (DLS). De integratie van de TFCM in de graafmachine wordt gerealiseerd door Mourik en Accenda, met waar nodig (technische) ondersteuning van DLS.

Nieuws

Overzicht

Contacteer Ons

Neem contact met ons op! We komen snel bij u terug!

  Ja, ik wil graag nieuws van DLS ontvangen. Ik ga ermee akkoord dat mijn persoonlijke gegevens worden opgeslagen en gebruikt voor de distributie van de DLS nieuwsbrief en informatie aanbiedingen van DLS.

  Chat with us
  Chat with us
  Questions, doubts, issues? We're here to help you!
  Verbinden...
  Geen van onze operators is momenteel beschikbaar. Probeer het later opnieuw. U kunt hier ook uw naam, e-mailadres en vraag invullen, en we nemen snel contact met u op!
  Our operators are busy. Please try again later
  :
  :
  :
  Have you got question? Write to us!
  :
  :
  This chat session has ended
  Was dit gesprek nuttig? Beoordeel deze chat sessie
  Goed Slecht