Sterk staaltje verduurzaming

Sterk staaltje verduurzaming

SCR-systeem voor rupsgraafmachine van Sterk-Heukelum

Familiebedrijf Sterk-Heukelum is werkzaam in de grond-, weg-, en waterbouwsector (GWW) en heeft zich binnen deze sector gespecialiseerd in het aannemen en uitvoeren van grond-, weg- en waterbouwkundige werken en de verhuur van grondverzetmaterieel.
Binnen het bedrijf staat milieubesparing centraal en bij Sterk-Heukelum zijn ze dan ook altijd op zoek naar milieubesparende maatregelen voor energiebesparing, efficiënt gebruik van materialen en duurzame energie.

Het bedrijf beschikt over een CAT rupsgraafmachine uit 2015 uitgerust met een Stage IIIB-dieselmotor. Deze dieselmotor is af fabriek al voorzien van een roetfilter, maar heeft op het gebied van stikstofreductie nog weinig techniek aan boord. Echter, de machine heeft een lage urenstand, functioneert nog uitstekend en is overall nog in goede staat. Dit maakt de machine zeer geschikt voor retrofit en het vervangen van deze machine is dan ook geen duurzame oplossing.

In plaats daarvan heeft Sterk-Heukelum ervoor gekozen om de graafmachine door DLS te laten voorzien van een SCR-systeem van HJS Emission Technology. Het SCR-systeem spuit AdBlue in, dat zich vermengt met de uitlaatgassen. Daarna zet de SCR-katalysator door middel van een chemisch proces stikstof (NOX) om in niet-schadelijke stoffen.

Lees hier meer over emissietechnologie.

Uitgelichte Projecten

Voorbeelden van ons werk
Niets gevonden.

Contacteer Ons

Neem contact met ons op! We komen snel bij u terug!

  Ja, ik wil graag nieuws van DLS ontvangen. Ik ga ermee akkoord dat mijn persoonlijke gegevens worden opgeslagen en gebruikt voor de distributie van de DLS nieuwsbrief en informatie aanbiedingen van DLS.

  Chat with us
  Chat with us
  Questions, doubts, issues? We're here to help you!
  Verbinden...
  Geen van onze operators is momenteel beschikbaar. Probeer het later opnieuw. U kunt hier ook uw naam, e-mailadres en vraag invullen, en we nemen snel contact met u op!
  Our operators are busy. Please try again later
  :
  :
  :
  Have you got question? Write to us!
  :
  :
  This chat session has ended
  Was dit gesprek nuttig? Beoordeel deze chat sessie
  Goed Slecht